vrijdag 16 juli 2010

4daagse 2010 staat voor de deur!

Nog een paar dagen, en dan is het weer zover. De 4daagse gaat van start. Na maanden lang uitrusten, denk ik er weer klaar voor te zijn. De 4 daagse van 2009 is de training geweest voor dit jaar, ik heb dramatisch weinig geoefend. Wel dagelijks een korte wandeling, maar afstanden van meer dan 15km heb ik dit jaar nog niet gemaakt. Ben benieuwd dus wat dat gaat betekenen. Waarschijnlijk gewoon spierpijn en rustig aan doen.

Een grote zorg van ons loopteam is het afschaffen van de knipkaart. Waar wij ons in het verleden kilometers konden bezighouden met het gokken in welk vakje het knipje zou komen, en wat voor vorm de knip zou hebben, is de knipkaart nu vervangen door een suf polsbandje met barcode.
Na 14 jaar traditie en bijgeloof zijn wij van mening dat je daar niet zomaar aan moet tornen. We verwachten daarom ook een enorm aantal uitvallers, en mochten wij het niet redden, dan is de knipkaart bij voorbaat onze reden...

Ons loopteam bestaat dit jaar helaas slechts uit 3 personen. Frank, Carlijn (Die zich mede dankzij dit bericht inschreef) en ik. Paul, onze eeuwige koploper, die dit jaar tot goudenkruisloper (10e keer) uitgeroepen zou worden, is dankzij een een schandalige overvalpoging in zijn woonplaats ongelukkig gevallen, en herstelt nu van zijn kwetsuren. Hij was daarom genoodzaakt om af te haken.

Mijn ouders lopen de 40 kilometer, meer daarover op http://www.reinieren.net/.


Ook dit jaar ben ik weer live te volgen, ik hoop dat het dit keer iets soepeler verloopt dan vorig jaar.
De link (en mijn lopersnummer) is als volgt:
http://www.de4daagselive.nl/50A515

Nu alleen nog hopen dat het niet te warm wordt. Niet omdat ik het dan niet ga redden, maar omdat ik bang ben dat de organisatie bang is voor de hedendaagse claimcultuur, en de tocht afgelast.

Ik heb zoals alle jaren gewoon 2 liter water, een hoedje, mijn 12 boterhammetjes en een aantal noodartikeltjes bij, zodat geen enkele dijk bij 30 graden mij van doorlopen zal weerhouden.

Laat de finish maar komen, deze wordt de mijne!

2 opmerkingen:

 1. Hey Marcel, ik ben blij dat ook jij je verheugd op een ongetrainde ouderwets zwetende vierdaagse, zonder knipkaart.. ;-)
  We zullen het met zijn drieen moeten doen dit jaar, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen!
  Tot maandag!
  enne...ben ik nog iets vergeten in mijn tas te proppen?
  groetjes Carlijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien een steentje om in je schoen te leggen, voor als het allemaal iets te voorspoedig gaat...?

  BeantwoordenVerwijderen