dinsdag 21 juli 2009

Dag 1 - 4Daagse Nijmegen 2009

Vannacht is er van slapen niet meer zoveel gekomen. Tegen de tijd dat het echt stil was, en ik bijna in slaap viel, ging de wekker alweer. Om 2:45 dus. Het ontbijt was uiteraard weer een kwestie van "Tegen heug en meug", maar de koffie was lekker. Na een lunchpakketje te hebben samengesteld, kon ik dus weldra richting de start. Het was er gezellig druk, maar om 4:10 konden we al starten. Tegen de tijd dat het licht begon te worden, kwam onze eerste rustpost alweer in zicht, dus het ging best goed.

Rond kwart over 7 kreeg ik te horen dat er nog een of ander bevestigingsbericht verstuurd moest worden voor de "volgservice" (http://www.de4daagselive.nl/50a547), en daarna werkte alles naar behoren. Gevolg was wel dat ik volgens die site om 7:22 gestart was, en met een slordige 7km/h gelopen zou hebben.

Een kleine tegenslag hadden we in Huissen. De organisatie had het plan opgevat om de barcodekaarten te scannen ipv de knipjes te zetten. Gevolg was een enorme file, en gefrustreerde wandelaars.

Je zou toch verwachten dat de 4daagse organisatie inmiddels een aardige inschatting kan maken over de benodigde capaciteit. Gelukkig leerden ze snel, bij de volgende controles werd er gewoon geknipt.

De dag verliep verder erg broeierig, warm en zonnig. Geen prettig wandelweer dus. Gelukkig waren we al een heel eind toen het echt onaangenaam begon te worden.Lichamelijk gaat het goed, mijn nieuwe podotherapeutische inlegzooltjes hebben ervoor gezorgd dat ik geen enkele spier/band/knieklacht heb. Een nadeel is wel dat door de gewijzigde stand van mijn voeten, enkele fikse blaren op mijn kleine teentjes zijn ontstaan. Inmiddels zijn die keurig behandeld en ingetaped, dus ik ga met goede moed dag 2 tegemoet. Helaas is het weer wederom niet om naar huis te schrijven, dus we gaan er maar het beste van maken.

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten