zaterdag 25 juli 2009

4 Daagse Nijmegen 2009 - Eindbalans

Na gedouched te hebben, en de tape voorzichtig verwijderd te hebben, blijkt na een inspectie de "schade" alleszins mee te vallen. De kleine teentjes hebben het dit jaar iets zwaarder gehad, en hebben flink wat blaren. Maar verder zit er alleen op beide hielen een kleintje, waar ik weinig last van heb gehad. Ook tref ik er op mijn grote teen nog een aan, waar ik niet echt iets van kan herinneren.

Het enige waar ik volgend jaar rekening mee moet houden, is dat ik hypoallergene tape moet laten plakken. Ik blijk allergisch te zijn voor de lijm in de leukoplast, en het jeukt nu behoorlijk...

Her en der zit verder wel wat vocht in de voet, maar het geeft nergens een drukkend gevoel, dus wat betreft blessures en 4daagse kwetsuren mag het wat mij betreft ieder jaar zoals deze keer gaan. Nu nog zorgen dat ik met voldoende slaap de tocht inga, en ik loop echt alle dagen met plezier!

Uiteraard is dat makkelijker gezegd als gedaan, het kost altijd moeite. Het vroege opstaan, en met stramme ledematen toch weer een hele dag lopen, iedere dag wordt het ietsje zwaarder. Maar de drang om het te halen wordt elke dag sterker, en dat is de drijfveer waar ik het steeds op haal. Het grappige is dat je het vrijdagavond al voelt, dat je meer rust hebt genomen. Nog voor het slapengaan is de soepelheid, die de hele week minder werd, alweer aan het terugkomen. Een hele geruststelling. Dat gaat helemaal goedkomen in 2010!

1 opmerking:

  1. Hey Marcel, zwartloper hier!!;-)
    Gefeliciteerd met het voor de 13de keer uitlopen van de vierdaagse!!En dat met zo 'weinig schade, echt goed!!
    Wees maar lief voor je voeten deze week, dan is alles zo weer goed!Op naar volgend jaar!!

    BeantwoordenVerwijderen