donderdag 14 juli 2011

4daagse Nijmegen 2011

Nog enkele dagen, dan is het weer zover, de 4daagse gaat weer van start! Hier even een update over de voorbereidingen die ik heb getroffen.

 • Training

Ook dit jaar is er weer weinig van trainen gekomen. Elke dag een rondje rond kantoor, af en toe een kleine wandeling met de kids. Veel was het niet, maar daar heb ik inmiddels ervaring mee. Veel tijd nemen, voldoende rusten en mezelf warm en droog houden, maakt een hoop goed.

De gelopen afstanden dit jaar zijn in elk geval lachwekkend: http://runkeeper.com/user/mistraller/activity/42316553

De verste afstand van 13 km was dan wel met flink wat kilo's op de rug dus die tellen extra. (Nienke weegt 12,5 kg en de rugzak + inhoud was ca. 6 kg)
 • De voeten

Het begon allemaal met een blessure van vorig jaar; een blaar onder mijn grote teennagel. Die nagel is er in een jaar tijd helemaal vanaf gevallen en weer teruggegroeid.

(Deze foto is van maart dit jaar)


Dat heeft toch zeker driekwart jaar geduurd. Dat was vooral wachten.
Maar om mijn voeten in topconditie te krijgen moest er meer gebeuren. Een wratje is tot 2 maal toe aangestipt met vloeibare stikstof, en uiteindelijk verdwenen. Ook wat eeltplekjes zijn behandeld, dus ik kan met verse voeten van start. • De techniek

Een ander onderdeel van de voorbereiding betrof de technische kant. Nu ik een smartphone heb, wilde ik daar ook eens goed gebruik van gaan maken. GPS tracking, Twitteren, beetje bellen wellicht, het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Het vreet alleen stroom. Daarom heb ik het volgende artikel gekocht:

http://www.dealextreme.com/p/9600mah-rechargeable-portable-emergency-power-with-phone-adapters-53689

Met deze 9000mAh accu kan ik mijn toestel 4x volledig opladen. Ik heb zelfs nog een reserve accu geleend van een collega, mocht ik de accu niet opgeladen krijgen in de nacht.

Ook een siliconen hoesje voor als ik hem laat vallen, alsmede een regenhoesje hoort bij de digitale inventaris.

Zodoende kan je volgende week mijn vorderingen zien en lezen op deze site en mijn speciale follow pagina: http://marcel.reinieren.net/p/4daagse.html

 • De regen
Hiervoor kon ik niet zoveel voorbereidingen bedenken. Het meeste heb ik altijd al bij, het zal hooguit wat extra kleding worden, een zeiltje om de tent bij onverhoopte lekkage droog te houden. En verder natuurlijk extra kranten om in de schoenen te proppen zodat ze drogen. Verder zal het toch hopen worden dat de voorspellingen minder ongunstig zijn. Regen op de wandeldagen zelf vind ik niet eens zo heel erg, maar de intocht met regen, dat is meestal niet zo leuk.

 • De schoenenIk was van plan nieuwe te kopen, maar dat kwam er maar niet van. Uiteindelijk besloten dat ze nog maar een jaartje mee moeten kunnen.Nienke heeft ze in elk geval samen met mijn sokken geprobeerd, en goedgekeurd. • We gaan er weer voor!
 Ik zie het zonnig in, de weersverwachting is niet best, maar 25 graden met volle zon is ook niet alles. We wachten maar af en ik doe m'n best.
Het wordt echter vooral spannend of mijn wandelmaatje Frank het gaat halen. Hij is in augustus vorig jaar levensgevaarlijk gebeten door een gifslang in Costa Rica. Diverse operaties verder was zijn been gered, en is hij aan het revalideren geslagen. Het is natuurlijk de vraag of dat allemaal voldoende is, want er is veel huid en spierweefsel verloren gegaan door de vernietigende effecten van een dergelijke beet. Herstel bleek niet zo simpel als een tegengifje.

Ik hoop in elk geval dat we het samen zullen halen. Ik mijn 15tje, Frank zijn eerste gouden kruis! (10x)
Gouden kruis voor Frank

Het lullige speldje dat op me ligt te wachten


Je kan met mij in contact komen via mail, het contact formulier op deze site, of via twitter @mistraller.


Mijn locatie en berichten/foto's onderweg zijn te zien op de speciale pagina: http://marcel.reinieren.net/p/4daagse.html


Mocht ik er voldoende fut voor hebben, zal ik proberen om dagelijks een verslagje te plaatsen op deze website.

2 opmerkingen:

 1. Typisch hollands weer deze vierdaagse.
  Helaas lopen wij deze keer niet mee; maar kunnen we al het nieuws e.d wel ektra goed volgen.
  Nou Marcel; zet 'm op.Zorg dat je ook zonder ons(!) de Via Gladiola op komt marcheren!!!!!
  We houden je in de gaten.
  Annie en theo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Marcel, ook ik ben er dit jaar niet bij...Laten we zeggen dat ik een negatief loopadvies heb gekregen van de fysiotherapeut. Maar in mijn hoofd loop ik de routes met jullie mee en hoop ook ik van harte dat jullie beide het jubileum halen!!!
  Ben blij te lezen dat je voorbereiding als vanouds was, dat geeft hoop! :-)

  Alvast heel veel succes! Zal jullie proberen te stalken onderweg.....
  X Carlijn

  BeantwoordenVerwijderen