donderdag 21 juli 2011

4 Daagse Nijmegen 2011 dag 3


Het opstaan was lastig. Slecht geslapen toch weer en dan is 2:45 vroeg. Heel vroeg. 2 keer eruit om naar het toilet te moeten is dan ook geen pretje.

Gelukkig gaat alles redelijk op routine en stonden we op tijd aan de start, waar we rond 4:20 weg konden. Onderweg gelukkig weinig last van het slaapgebrek gehad, dus dat viel gelukkig mee. De koffie verrichte wonderen wat dat betreft. Wel zijn de spieren bij het minste of gewenste pijnlijk, dus dat betekent goed warm houden bij de rust en gewoon een normale tred blijven houden.

De hele route heb ik met Paul samengelopen, zijn enkel was erg pijnlijk en zo moest zijn tempo naar beneden. Normaal is hij immers veel sneller. Nu betekende dit: koelen op iedere rustpost.
Bij Malden hebben we om de ikea gelachen. Op een groot veld waren tientallen tenten neergezet met bedden erin, waar ook wandelaars in gingen liggen. Hele leuke actie.


Vanaf milsbeek liep Carlijn met ons mee, om wat ondersteuning te bieden. Dat was dan ook wel gezellig. De lus via Ottersum ging zowieso best snel omdat ik ook nog een tijdlang met Thom gebeld had, hij is immers altijd jarig tijdens de 4daagse. Wie weet dat ik hem zover krijg dat ie volgend jaar ook meeloopt. Bij de rustpost trouwens nog een Amerikaanse vrouw gezien die op "Teenschoenen" liep. Dat beviel haar heel goed, beter dan de gewone schoenen waar ze eerder op had gelopen.
De heuvels waren wat lastig voor mijn rechter kuit, waar regelmatig een kramp-achtiggevoel zat. Gelukkig trok het ook weer weg. Mijn linkervoet kampte verder met ander ongemak: ik voelde dat er een blaar zat. Ik trek echter liever nooit mijn schoenen uit onderweg als het niet echt nodig is, en zo voelde ik later de blaar ook openspringen. De pijn was toen wel weg, de koele regen doet wat dat betreft ook een hoop.Tijdens de 7 heuvelen weg zagen we het al aankomen, buien. En niet zulke kleine ook.
En ja, ineens begon het te storten dus snel onder een luifel van een camper gedoken om onze poncho's te pakken. Helaas loopt het water met een dergelijke bui toch snel je schoenen binnen, dus toen we Berg en Dal binnenliepen, hadden we soppende schoenen.

Maar met de wetenschap dat we met een uur binnen waren, kon de regen ons niet zo met deren. Helemaal niet meer toen we de boomzager tegenkwamen. Een kerel die zo zijn best doet om te flyeren en op te vallen, (elke dag weer!) dat iedereen inmiddels weet wie Jan van Vulpen is en dat hij bomen zaagt én snoeit.

Enfin, de laatste loodjes wogen ook dit keer zwaar, maar om half 5 waren we uiteindelijk binnen. Een weergave van de route vandaag: http://runkeeper.com/user/mistraller/activity/44192772

De tent op ons terrein was gelukkig keurig droog en zo kon ik van een welverdiende douche en een bordje eten gaan genieten.

Mijn voeten hadden de wandeling erg goed doorstaan. Er zat wel een beetje bloed op de teen waar ik eerder een blaar voelde springen, maar dat bleek door de nagel van de teen ernaast veroorzaakt te zijn. Dat zag er dus pijnlijk uit, maar binnen 10 minuten was het alweer klaar.


Morgen alweer de laatste dag, gaat snel weer! Kijk nog één dagje voor updates op http://marcel.reinieren.net/p/4daagse.html

Tot morgen!

1 opmerking:

 1. Morgen loopt je moeder een 20km mee om je over de eindstreep te sleuren.
  Volgend jaar zal ik je bewijzen dat je de 50 ook zonder hulp kunt lopen.
  Toch wel weer petje af hoor.
  Want als je bij de eindstreep bent heb je de laatste 15jaar 3000km rondom nijmegen gelopen.
  Sjapoo!!!! Theo

  BeantwoordenVerwijderen