woensdag 20 juli 2011

4 Daagse nijmegen 2011 dag 2

De dag begon goed met een snelle start om 5 over 4. prima dus, we waren dit keer op een goede plek aangesloten bij de rij. Het lopen ging me goed af, en al snel zaten we dus aan de koffie op onze eerste rust, met een dekentje om de beenspieren goed warm te houden.
Vlak na de snelweg liepen we als vanouds de zendlocatie van Giel Beelen voorbij, die zoals gewoonlijk meer aandacht had voor zijn draaitafel dan voor de wandelaars. Omdat ik hem onderweg toch niet kon ontvangen, heb ik niet zoveel van de uitzending meegekregen.
Toen begon het; regen. Gelukkig alleen wat miezer. Alleen wel vervelend dat met weinig regen, ook weinig afkoeling ontstaat, en al gauw loop je met een saunapak. Na wijchen alleen de 50 lus op richting Niftrik, waar ik erachter kwam dat ik mijn koptelefoon niet bij had. Gelukkig bedacht ik me dat mijn telefoon natuurlijk ook een speaker heeft en dat wandelde prima. Ilse de Lange opgezet, en mezelf aardig wat met twitter zitten vermaken. De lus ging daardoor snel en zo liep ik wijchen alweer vlot binnen. Na wijchen weer een treffen met een karakteristiek persoon: Jan van Vulpen, Boomzager. Alle wandelaars kennen hem inmiddels. De eerste dag was het irritant, maar met zo'n enorme hoeveelheid bordjes voor zoiets als bomenzagen, is het toch wel weer lollig. Als hij er morgen weer is gaat ie op de foto.


In Beuningen stonden Inge Nienke en Bart mij op te wachten. Dat was super. Een beetje afstemmen om toch niet te lang aan de lijn te hoeven staan, want het blijft toch altijd inschatten of het een beetje opschiet. Aan het eind van Beuningen stonden ze dan, bij een speeltuin. Nienke had geen zin om high five's of snoepjes uit te delen, ze wilde alleen de speeltuin in. Toen ik dus aankwam, vroeg ze meteen of ik klaar met wandelen was, zodat ik mee kon spelen. Bart begon te lachen, dus die was ook heel blij. Fijn om weer eventjes "compleet" te zijn, maar ja nog ruim 2 dagen te gaan, dus na een tijdje toch weer verder gelopen.


Het eind na Beuningen, en dan vooral na weurt was pittig. Ik had moeite om wakker te blijven en het is altijd langer dan je denkt. Gelukkig was het aan de waalkade en erna gezellig en kon ik mij om 4uur afmelden. Score van vandaag, 1 blaar erbij, andere kleine teen. Valt reuze mee dus. Na een heerlijke douche en een goed bord eten nog even bij de ehbo langs en mijn welverdiende bedje in.
Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten