zondag 2 januari 2011

HTC Desire - HTC Sync problemen

Best leuk zo'n nieuwe telefoon, maar je merkt toch dat Android nog heel wat kinderziektes kent. Zo was het nogal even zoeken voor ik kon verbinden met een verborgen wireless netwerk. (Hint: als je je hidden SSID gaat invoeren; scroll naar beneden, onder het keyboard is namelijk het password vakje verdwenen)

Het grootste probleem was toch wel: HTCSync. Na het programma na veel vijven en zessen draaide, (McAfee had er grote problemen mee) kreeg ik de simpele doch cryptische melding "Kan geen agenda-items kopiƫren vanaf PIM." (Cannot copy items from PIM).

Na lang, lang zoeken, was ik eruit. Ik was bezig geweest met Windows Live mail, (waarmee android helaas nog niet synced, ik had outlook graag vaarwel gezegd) maar daarmee had ik ook windows live mail als standaard client gekozen. En dat snapte HTC sync niet. 1 keer outlook opstarten, en kiezen voor outlook als standaard mailclient (bah) was genoeg om HTC Sync te laten werken. Gelukkig in elk geval dat dit grote probleem een kleine oplossing heeft. Maar moet daar nou werkelijk zo'n nietszeggende melding voor getoond worden?

2 opmerkingen:

 1. hallo!
  Dank voor jouw bericht...
  kan je mij aangeven hoe je het deed?Ik heb identiek hetzelfde nu...Kan geen agenda-items kopiƫren vanaf PIM. (1004) Waar zet je die instelling outlook mailclient?
  Groet,
  luc deman Belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zeer benieuwd hoe je dit hebt opgelost, want ik heb al tijden hetzelfde probleem en HTC kan dit niet oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen