vrijdag 18 september 2009

Groene vingers

Dit jaar een wisselend succes op tuin- en plantgebied. Onze courgetteplanten hebben welgeteld 1 goede courgette opgeleverd. Waar het aan lag, weet ik niet, de plant groeide goed, en vorig jaar hadden we er misschien wel 20.
Ook de passiebloem die we opnieuw hadden buitengezet met wat stekjes van vorig jaar, groeiden matig. Op 1 plek ging de plant dood, een andere plant groeide wel goed, maar gaf geen bloemen. Gelukkig is niet alles kapot, en misschien overleven ze dit keer de winter.
Dit jaar hadden we ook minipaprika- en tomatenplanten. Op tijd opgekweekt, en ze staan al weer een hele zomer buiten. De paprika's kunnen binnenkort geoogst, voor minipaprika's zijn ze best aardig. De tomatenplanten hebben echter nog niet door dat de herst eraan komt. Sinds een week hangen er pas een paar hele kleintjes aan. Ik geloof nooit dat we die nog gaan eten.

Maar het grootste succes dit jaar was dan toch de Dionaea muscipula, oftewel venus vliegenvanger. De 2 planten hebben zoveel vliegen gegeten, dat ze hun potje uitgroeiden. Onlangs heb ik ze maar weer eens gesplitst, en toen had ik ineens weer 10 planten! Ik ben benieuwd of ze het allemaal gaan redden, want zoveel vliegen zijn er niet meer, en zoveel geduld heb ik ook niet. Het is in elk geval een leuk gezicht.Interesse in een plantje? Laat het me weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten