dinsdag 15 juli 2008

4 daagse nijmegen 2008 dag 1


En we zijn los!
Na een verschrikkelijke nacht van wakkerliggen, naar het dak van de tent liggen staren, werd ik dan ineens om 2:45 gewekt, en kon het grote lopen gaan beginnen. Op het kamp is aardig wat veranderd in de drie jaren dat ik er weg was, we krijgen tegenwoordig allerhande luxe artikelen aangeboden, dus meteen lekker wat muesli weggeknaagd, voor zover dat gaat op dit tijdstip. Mooi op tijd weggefietst in elk geval, en aangemoedigd door dronken studenten, vertrokken we richting de waalbrug. De route vandaag is via Lent en Bemmel naar Huissen, vandaar naar Elst, Oosterhout, Lent en wederom Nijmegen. Frank liep hard van stapel, volgens mij schrik ik elk jaar opnieuw van het hoge tempo, en laat ik me toch steeds wat meeslepen met de meute. Vanaf een kilometer of 25 begin ik dat dan ook te voelen, de eerste steek was voelbaar in mijn enkelband aan de voorzijde. Een bekend kwaaltje. Teken om iets rustiger aan te doen! Gelukkig komt Frank ook wat meer in zijn vertrouwde ritme, zodat we uiteindelijk de Oosterhoutse dijk bereiken, en op onze beginnende beurze voetjes Nijmegen binnenhobbelen. De kop is eraf!

Rustpost op de Oosterhoutsedijk

Na aankomst op ons kamp, de score voor vandaag bekeken. 2 kleine blaartjes, en een beurs plekje. Erg netjes dus voor een eerste dag. De beide voorvoeten als voorzorgsmaatregel maar in de tape gezet, en op tijd in ons bed gedoken. Met oordopjes, want het vuurwerk is helaas nog steeds niet verplaatst naar een andere avond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten