maandag 29 augustus 2011

80km lopen...mijn eerste Kennedymars!

Ik had het er al jaren over. Een Kennedymars. Gewoon in één dag even doorbikkelen. Het is immers "maar 30km" langer lopen dan de eerste 4 daagse marsdag. En daar heb je dan ook nog 9 uur voor!
Maar ja, geen idee of dat echt zo is, en als het bij woorden blijft dan kom je er nooit achter. Dit jaar ging de Nijmeegse eigenlijk zo soepel, het bewuste weekend was nog vrij, dus uiteindelijk, na wat twijfel, toch maar eens op "inschrijven" geklikt. Net als bij de 4daagse kabbelen de weken voorbij, maar dan ineens. Je kijkt eens in de agenda, en daar staat het. 80 kilometer. TACHTIG! in 20 uur.
Gelukkig zitten alle 4 daagse voorbereidingen nog vers in mijn geheugen, dus wat ik mee zal nemen is niet zo moeilijk. Verder schijnt de 80 van de langstraat zo'n beetje het langstgerekte lopendbuffet van Nederland te zijn, dus ik moest vooral niet te veel eten en drinken zelf mee gaan zeulen. Gelukkig heb ik een ervaringsdeskundige in de familie, en staat er ook support langs de route.

Een voorbereiding die ik al wel heb getroffen, is wat nieuwe kleding. In de Nomad outletshop 2 perfecte wandel-overhemden gekocht, dus eindelijk wat oude 4daagse vodden weggegooid.

Mijn voeten zijn vrijwel helemaal weer normaal sinds de 4 daagse, dus die kunnen het aan. Ik ga deze tocht een proef op de som nemen, ik ga eens met de friese methode aan de slag voor de blaren. Inpakken met vette watten. Dat ik ze krijg is nu al zeker, ik loop nog een keer op de oude schoenen, dus de kleine teentjes zijn weer de sigaar. Maar ik ben benieuwd hoe de watten bevallen, wie weet is dat iets om in Nijmegen eens te proberen volgend jaar.
Komend weekend ga ik mijn loopchip en loopnummer (1804) halen. Ik ben benieuwd!

Ik zal weer een pagina maken waar ik te volgen ben (http://marcel.reinieren.net/p/trackme.html) , en uiteraard zal ik af en toe weer een berichtje schrijven op twitter en facebook.

1 opmerking:

  1. Hoi Marcel. Heb je zojuist een mail gestuurd over de 80. Je kunt in ieder geval, mocht het slecht weer worden, extra droge kleren ook afgeven bij onze posten. Ik hoop dat je het net zo'n belevenis zult vinden als ik. Succes.
    Groetjes Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen