dinsdag 24 maart 2009

Brand!

Vannacht sliepen we eigenlijk net goed en wel, toen we wat sirenes hoorden. Die kwamen toch wel heel dichtbij, en toen er een hoop herrie op straat was van compressoren, gerammel van een putdeksel dat we toch maar eens door het raam keken. Braaaaand!Ongeveer 100 meter verderop in de straat stond de zolder van een huis in lichterlaaie. De brandweer was met flink wat materieel uitgerukt, want er zitten nogal wat appartementen in dat complex. Ik ben toch eens wezen kijken, met enige schaamte, want je bent toch een ramptourist. Het was me al snel duidelijk dat het hele huis verloren was.

Terwijl ik daar stond liepen de rillingen me over de rug. Ik ken de bewoners niet echt, maar het lijkt me, na het overlijden van dierbaren, een van de ergste gebeurtenissen die je kan overkomen. Alles weg. Er bleek naderhand niemand thuis te zijn geweest, wellicht de reden ook dat het zo ver heeft kunnen komen. Je vraagt je dan ook wel af hoe het kan ontstaan.

Het toeval wil dat ik een paar weken geleden een nieuwe brandblusser had gekocht, in een opwelling. Een grote blusser van 6kg leek me toch iets prettiger dan zo'n klein prul van een kilo. Nooit gedacht dat ik een woningbrand ineens van zo dichtbij zou meemaken. Ik heb vandaag meteen onze 3 brandmelders nog eens gecontroleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten