zaterdag 29 november 2008

Nina is ziek

Nina, een van onze konijnen, is ziek. Vorige week kwam ze uit een hol gekropen met een grote bult op haar snoet. Ze snotterde daarbij behoorlijk. Het zag er niet uit als een van de gevreesde konijnenziektes, het leek eerder op een zware ontsteking. Het viel me de dag eerder ook al op dat er ineens minder voer opgegeten werd.

De dierenarts constateerde hetzelfde als ik, er zat een dik abces onder het oog. Daarnaast was door deze infectie een aardige longontsteking in de ontwikkeling. Het abces werd direct behandeld, en dat mag ik nu iedere dag herhalen. Voor de longen moet er antibiotica toegediend worden.

Nina ondergaat dit alles gelaten, piepend en niezend brengt ze momenteel haar dagen door in het noodhok in de garage. Gelukkig eet en drinkt ze verder nog wel, maar ze mist de warmte van Noekie, ons mannetjeskonijn, en haar veilige holen onder de grond.

as. Maandag of dinsdag ga ik weer bij de dierenarts langs. Er wordt dan gekeken wat de oorzaak van het abces is, en of er verdere ingrepen noodzakelijk zijn.

Noekie zit ondertussen rusteloos buiten in de ren. Hij eet duidelijk minder, en mist zijn vrouwtje. Vooral in deze koude periode zaten ze erg vaak samen.

Hoop dat het alleenzijn voor beiden voor korte duur is, maar voorlopig is het nog even afwachten of het goed komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten