dinsdag 11 september 2007

Backup Online

Alles wordt sneller, beter, groter, en...goedkoper. In deze tijd van digitalisering probeer ik iedereen zover te krijgen om backups te maken. Jarenlang plezier van je digitale foto's gehad, tot ze ineens verdwenen zijn door een virus. Dat wil toch niemand meemaken? Eindelijk krijg ik mensen overtuigd van het belang van backups...komt er een oplossing als Backup Online! Voor de prijs hoef je het al niet te laten, voor rond de 5 euro (5 dollar kan ook) heb je al een backup service met ongelimiteerde opslagruimte. Het enige nadeel lijkt in dit verhaal de internet verbinding, al duurt het uiteraard alleen de eerste keer wat langer. Het mooie van dit soort oplossingen is natuurlijk dat je zo nooit je backups meer kan vergeten, want dat gaat automatisch, en, al brand je hele huis af, dan zijn je bestanden veilig. Zo veilig waren de aloude foto's niet eens!
Nu vraag ik me alleen af wat de wet over dit soort services zegt. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat al die mp3tjes die gebackupped zullen gaan worden, netjes op itunes gekocht zijn.
Zie Backup Online en Idrive. Bij deze laatste dienst is een backup tot 2GB zelfs gratis. Snapt u het nog? Gratis is nog nooit zo goedkoop geweest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten