woensdag 26 april 2006

Domeinen

Domeinen. Niet waar ze oude jeeps en ander overheidsspul verkopen, maar die dingen op internet. Het is en blijft hot. Vanwege een verhuizing van Reinieren.net ben ik er weer eens ingedoken, om tot de conclusie te komen dat het een waardevol bezit is. Er is gewoon geen mooie naam meer vrij! Gelukkig was ik er op tijd bij, ik kon zelfs kiezen destijds. Als je de naam eenmaal hebt is er niks aan het handje, dan ben je voor een habbekrats jaren eigenaar van de naam. Maar o wee als je naam aan domeinkapers als http://www.basenames.nl vervalt. Alleen al een enkel emailadresje kost je 12 euro per jaar. Voor uwer beeldvorming, er zijn momenteel 24 emailadressen eindigend op reinieren.net actief. En dan heb je eigenlijk nog niets. Ik blijf het diefstal vinden, al denkt basenames daar anders over. En dan heb je dus nog niet eens een eigen website.
Het is echter net als spam, het bestaat al jaren, dus blijkbaar zijn er mensen die erop ingaan, waardoor het lucratief blijft om er van dit soort praktijken op na te houden. Ook vervallen namen (mensen die niet meer betalen voor hun registratie) worden voor grof geld van de hand gedaan. Duizend euro (!!!!) wordt al snel gevraagd, zeker als er een aantal hits op zo'n naam blijken te komen.
Maar gelukkig ben ik, als beheerder van Reinieren.net niet zo. Als je dit dus leest, en je hebt Reinieren in je naam en geen bijbehorend email adres, reageer dan op deze blog. Ook een subdomein, zoals waar deze blog op draait is zomaar gefixed. En zolang ons aller dataverkeer binnen de perken blijft, kost het je geen cent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten